Ett sätt att öka mängden rörelse i basrummet. Det gör vi genom att ha schemalagda tider för rörelsepauser och brain breaks. Under dessa stunder kan vi genomföra kortare övningar där de båda hjärnhalvorna får jobba lite extra samtidigt som vi såklart står upp. Det kan också innebära att vi rör oss med hjälp av Just Dance, Röris eller någon annan rörelseövning.

 

För att få mer aktiva basrum har vi också installerat fler möjligheter till att kunna stå upp när du arbetar. Vi har också köpt in balanskuddar och balansbrädor som du kan sitta och balansera på eller stå och balansera på. Genom den typen av rörelse så får eleverna lättare att koncentrera sig och därmed kan inlärningen förbättras.  

AKTIVA BASRUM

 I varje ankare finns en rörelsehörna. Den är till för att elever som upplever att dem har svårt att koncentrera sig ska få möjligheten att röra på sig. Vid behov och i samråd med en vuxen så får en elev en timer och får gå till rörelsehörnan. Där finns bilder på de olika övningar som eleverna får välja mellan att utföra under den avsatta tiden, vanligtvis mellan 2-4 minuter.

 

När eleverna har rört sig och tiden är slut så går de tillbaka och fortsätter med arbetet, förhoppningsvis med bättre koncentration och med hjärnan på topp. 

RÖRELSEHÖRNOR

© 2023 by AMUSE BOUCHE. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now